Dagvoorzitter

Boek mij voor je event als je

D A G V O O R Z I T T E R

Een dagvoorzitter boeken voor je event? Zeker doen!

Als je een event organiseert wil je: 


- Dat mensen zich verheugen om te komen
- Dat meteen bij aanvang de toon is gezet
- Dat je publiek geboeid is én blijft
- Dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft

- Dat je publiek maximaal betrokken wordt
- Dat er nog lang over gesproken wordt

Dus wil je een dagvoorzitter die:


- Energiek is
- Haar vak verstaat
- Mensen meeneemt, geboeid en betrokken houdt
- Niet in paniek raakt als er even iets mis gaat

- Jou het comfort geeft dat alles op rolletjes loopt

- Het leuk maakt! Dit gaan mensen onthouden

Is dit wat je wil?


Nou, let's go! Of je nu een meerdaags- of eendagsevent organiseert, een paar uurtjes presentatie kunt gebruiken of alleen maar een woordje nodig hebt voor een opening.... Anything goes! Met mijn nieuwsgierigheid, enthousiasme en gedrevenheid til ik jouw event naar een hoger niveau, met gepaste presentatie. 

Dagvoorzitter of moderator?


Er wordt vaak gesproken over dagvoorzitters en moderatoren als het gaat om events. Maar wat is nu het verschil? 
Hoe weet je wat je nodig hebt voor je event? Ik leg graag een paar verschillen uit die de keuze misschien duidelijk(er) maken en je laten zien wat het is dat je zoekt.

Dagvoorzitter

Een dagvoorzitter wordt veelal gevraagd voor het begeleiden van 'lange' events van minimaal één dagdeel en max. een aantal dagen. Een taak die grote verantwoordelijkheden vraagt. Een dagvoorzitter begeleidt alle elementen van je programma, introduceert je sprekers, zorgt voor een goede sfeer in de zaal, bewaakt de tijd om een strak schema te houden en zorgt voor publieksinteractie. 

Een dagvoorzitter moet goed voorbereid zijn om de opdracht goed te kunnen uitvoeren en in te kunnen spelen op onverwachte momenten. Dit soort opdrachten vragen om veel voorbereidingstijd en een nauwe samenwerking met de opdrachtgever waarbij ik al dan niet gewenst kan meedenken over de invulling van het event, de communicatie eromtrent en hoe het event in beeld gebracht wordt.

Moderator

De events waar een moderator bij gevraagd wordt zijn vaak van kortere duur maar vragen in de meeste gevallen ook om een stevige voorbereiding. Dit omdat bij een hoop korte events meerdere korte onderdelen het programma vormen. Er moet meer gebeuren in minder tijd. Vaak is een paneldiscussie hierbij een onderdeel en zijn er diverse sprekers.
Het belangrijkste verschil tussen een dagvoorzitter en een moderator ligt in de duur en de aard van het evenement. In sommige situaties kunnen de termen ook door elkaar worden gebruikt, afhankelijk van regionale gewoonten of specifieke industrieën. Het is belangrijk om de specifieke invulling en verantwoordelijkheden van mijn rol in je evenement duidelijk te begrijpen, ongeacht de gebruikte term. En daar zorgen we samen voor. Een goede voorbespreking en -bereiding zijn key!

WAAROM IK?

Wat ik vaak terug hoor van opdrachtgevers is dat mijn enthousiasme aanstekelijk is. Ik krijg het publiek goed mee en als er gelachen mag worden zorg ik voor een gepaste dosis humor. Het is mijn taak om jouw event onvergetelijk te maken door alle elementen zo goed en gepast mogelijk aan elkaar te verbinden zodat iedereen nog lang over het event doorpraat. Of je nu een dagvoorzitter, moderator, facilitator of presentator zoekt... Ik help je om je event naar een hoger niveau te tillen met gepaste presentatie!

Bij de referenties lees je enkele testimonals van samenwerkingen. Heb ik je interesse gewekt? Neem dan snel contact op!

WERKWIJZE

Elk event is anders! Daarom neem ik na je aanvraag meteen contact met je op om alle wensen en behoeftes uitgebreid te bespreken. Dit kan - afhankelijk van je voorkeur - face to face of via online meeting. 

Belangrijke informatie voor een gedegen voorbereiding haal ik uit vragen als: Wat wil je bereiken met het event? Wie is de doelgroep? Is er een thema? Hoeveel mensen zullen er aanwezig zijn? Wat is de voertaal? Hoe lang duurt het event? Is de invulling al bekend? Zijn er al sprekers bekend? Deze vragen komen aan bod.

Voorafgaand aan het event heb ik contact met de sprekers en aan de hand van alle info schrijf ik de teksten die nodig zijn voor de presentaties.
Is er sprake van een forumdiscussie? Dan zorg ik voor extra voorbereiding waar je zo goed als geen omkijken naar hebt.
Op de dag van het event zorg ik altijd dat ik ruim op tijd aanwezig ben en blijf ik altijd nog even om na te praten.

EXTRA ONDERSTEUNING

Heb je behoefte aan (extra) ondersteuning bij de organisatie van je event, dan kan ik je daarbij ook van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan het meedenken over en evt. verzorgen van sprekers die passen bij je event. Heel belangrijk natuurlijk! Ik ben zelf aangesloten bij diverse agencies en weet wat er speelt.
Ik heb veel ervaring op gebied van fotografie en film. Zowel m.b.t. het organiseren van foto- en videoshoots én natuurlijk mijn TV-werk als presentatrice en programmamaker. Dus meedenken en ontzorgen op gebied van fotografie en video is absoluut mogelijk! Van voorbereiding tot script van het instrueren van de crew tot het gewenste eindresultaat op beeld. Denk hierbij niet alleen aan foto's en een aftermovie maar ook aan de mogelijkheden om je event aan te prijzen en vorm te geven.

Ook denk ik graag mee als er standhouders/shareholders betrokken zijn bij je event, veel mogelijkheden blijven op dat vlak vaak liggen en dat is jammer! En, weet je al hoe je je potentiële bezoekers wil bereiken en benaderen? Ook hier heb ik ideeën over die ik graag met je deel.

En zelfs op gebied van marketing en PR kan ik een bijdrage leveren om je event nóg succesvoller te helpen maken, samen met jou en/of je team.
Laat me weten waar je behoefte aan hebt en we realiseren het samen! Heb je me alleen nodig voor presentatie? Ook dat is helemaal prima natuurlijk!